کتاب من و کتاب مجموعه گفتارها و نظرات مقام معظم رهبری (سید علی خامنهای) دربارۀ کتاب و کتابخوانی است که در دیدارهای مختلف نویسندگان و مسئولان فرهنگی و نیز بازدیدهای ایشان از نمایشگاههای کتاب بیان شده است.
این کتاب، مجموعه دیدگاهها و سخنان سیدعلی خامنه ای(-۱۳۱۸) رهبر انقلاب اسلامی درباره کتاب و کتابخوانی است که دفتر برنامهریزی انتشارات سوره مهر گردآوری کردهاست.
این بیانات در چهار فصل با عنوانهای اهمیت کتاب و کتابخوانی، من و کتاب، نقد وضع موجود و چه باید کرد تنظیم شده و فصل پنجم و ششم به یادداشتها و دست خط های ایشان در کتابهای مختلف (عمدتا با موضوع دفاع مقدس) اختصاص یافته است.نگاه مقام معظم رهبری در این کتاب بیشتر به تبیین جایگاه کتاب و نیز نقد میزان اهمیت کم کتاب در میان جامعه و در آخر ارائه راهحل برای مرتفع شدن این مشکل است.
همچنین در دو فصل آخر کتابهایی از قبیل جنگ پابرهنه، پابهپای باران، زنده باد کمیل، جشن حنابندان، فرمانده من و… مورد توجه رهبر معظم انقلاب قرار گرفته است. این کتاب از جهت آشنایی بیشتر با نظرات و دیدگاههای عالیترین مسئول کشور درباره کتاب و نیز آگاهی از میزان توجه ایشان به این مقوله میتواند مفید باشد.
قطع نظر از جایگاه والای سیاسی مقام معظم رهبری به عنوان رهبر نظام جمهوری اسلامی ایران و نیز مرتبه منیع فقاهتی ایشان در مقام مرجعیت تقلید و ولایت امر شیعیان، وجه پژوهشی و احاطه معظمله بر مسائل فرهنگی و ادبی کشور نیز از چنان مرتبه و منزلتی برخوردار است که بنا به گفته دکتر غلامعلی حداد عادل، امروزه در کشور کمتر کسی را میتوان یافت که از حیث میزان مطالعه و آشنایی با مقوله کتاب به پای رهبر انقلاب برسد؛ از این رو انتشار اثر «من و کتاب» که حاوی برخی تقریرهای شفاهی ایشان در مورد وضعیت کتاب و کتابخوانی و نیز خاطرات شخصی ایشان در مورد بعضی آثاری است که مورد توجه رهبر انقلاب واقع شدهاند، از جمله بهترین آثاری است که تاکنون در این زمینه منتشر شده و در عین اختصار حاوی نکاتی کاربردی و راهگشا برای افزایش میزان سرانه مطاله کتاب در کشور بوده که با جلب توجه مخاطبان تاکنون به چاپ سی و سوم رسیده است.لحن صمیمی، مشفقانه و عاری از تکلف مقام معظم رهبری در ارائه مطالب و نظرات گوناگون، از جمله مهمترین ویژگیهای این کتاب است که موجب میشود مطالعه آن برای هر گروه سنی و با هر سطح تحصیلی متفاوتی مفید باشد.
بخشی از این سخنان ارزشمند را در اینجا میخوانید: من در دوران جوانی زیاد مطالعه می کردم. غیر از کتابهای درسی خودمان که مطالعه میکردم و میخواندم، هم کتاب تاریخ، هم کتاب ادبیات، هم کتاب شعر، هم کتاب قصه و رمان میخواندم. به کتاب قصه خیلی علاقه داشتم و خیلی از رمانهای معروف را در دورهٔ نوجوانی خواندم. شعر هم میخواندم. من در دورهٔ نوجوانی و جوانی، با بسیاری از دیوانهای شعر آشنا شدم. به کتاب تاریخ علاقه داشتم، و چون درس عربی میخواندم و با زبان عربی آشنا شدهبودم، به حدیث هم علاقه داشتم. الان احادیثی یادم است که آنها را در دورهٔ نوجوانی خواندم و یادداشت کردم. دفتر کوچکی داشتم که احادیث را در آن یادداشت میکردم. احادیثی را که دیروز یا همین هفته نگاه کردهباشم، یادم نمیماند؛ مگر اینکه یادآوری وجود داشتهباشد؛ اما آنهایی را که در آن دوره خواندم، کاملاً یادم است. شماها واقعاً باید دورهٔ نوجوانی و جوانی را قدر بدانید. هرچه امروز مطالعه میکنید، برایتان میماند و هرگز از ذهنتان زدوده نمیشود. این دورهٔ نوجوانی، برای مطالعه کردن و یاد گرفتن، دورهٔ خیلی خوبی است؛ واقعاً یک دورهٔ طلایی است و با هیچ دوران دیگری قابل مقایسه نیست.
جهت دریافت و دانلود رایگان این کتاب (3 مگابایت) کلیک کنید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.